Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Soest, hoofdvestiging Gorinchem
Houd uw afvoeren schoon om verstoppingen te voorkomen Redactie, 16 december 2023
Ervaart u in huis een rioolstank? In Soest kan Vak Loodgieter u hier vanaf helpen!

Wanneer er een onaangename geur vanuit het riool uw woning binnendringt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Om te beginnen kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Door het schoonmaken van de sifons kunt u mogelijk de geur laten verdwijnen. Als de geur echter blijft hangen, kan er een lek in het rioolstelsel zijn.

Het is verstandig om direct een erkend rioleringsbedrijf te benaderen om het probleem te achterhalen en aan te pakken, om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed opgeleid, hebben veel ervaring en beschikken over de juiste apparatuur om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U kunt met een gerust hart achterover leunen, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen.

Waar komt de stank in uw rioolleidingen vandaan?

Als er een onaangename geur uw woning binnendringt, kan dit duiden op problemen met uw rioolleidingen en de verschillende oorzaken van stankoverlast. De volgende factoren kunnen zorgen voor rioollucht in uw woning:Werkzaamheden aan de riolering kunnen de riolering in uw woning beschadigen of verzakken, wat kan resulteren in scheuren in de riolering en rioollucht in uw huis.

Oorzaak: verstopping van de leidingen

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit mogelijk te maken hebben met een verstopte leiding. Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan er sprake zijn van een verstopte leiding. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er nare geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook voorkomen dat niet een leiding maar het riool zelf geblokkeerd is. Vraag in dat geval je buren of zij ook hinder ondervinden van een geblokkeerd riool. Indien dit juist is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere ondersteuning.

Is er een mogelijk lek in uw afvoerleidingen?

In het geval van een lek in uw afvoer, kan vies water en de daarmee samenhangende vieze geur uw huis bereiken. Dit kan leiden tot vervelende geur en uiteindelijk tot schade door water. Daarom is het belangrijk om een ​​erkend rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat uw afvoer correct kan ontluchten

Zorg ervoor dat uw afvoer voldoende zuurstof krijgt. De gebruikelijke werkwijze hiervoor is een pijp die uitkomt op het dak van uw huis. Als deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt zit, kan de nare rioolgeur uw huis binnendringen.

Zorg ervoor dat de afvoer niet verstopt raakt door deze regelmatig te gebruiken

Het waterslot, dat ook bekend staat als stankslot of sifon, voorkomt dat de rioollucht via de wc-afvoer uw woning binnendringt. Bij langdurig niet-gebruik kan een afvoer uitdrogen, waardoor de rioollucht vrij spel heeft om uw woning binnen te dringen. Een manier om dit te voorkomen, is door regelmatig water door de afvoeren te spoelen.

Bescherm uw woning tegen rioolstank

De oorzaak van een rioollucht in uw huis kan verschillend zijn. Etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil zijn vaak de boosdoeners bij verstoppingen. Wanneer je de afvoerputjes regelmatig schoonmaakt kun je eventuele verstoppingen voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1251

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.