Teamfoto Vak Loodgieter
Werkzaam in Soest, hoofdvestiging Gorinchem
Herkennen van een beschadigd riool en de te volgen stappen Redactie, 8 maart 2024
Bent u op zoek naar een bedrijf om uw gootsteen te ontstoppen? In Soest en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Vak Loodgieter

Een goed werkend riool is onmisbaar in iedere woning. Helaas kunnen er af en toe problemen ontstaan waardoor het beschadigd raakt. Op welke manier kunt u dit herkennen? En wat is de juiste aanpak?Hier worden diverse tekenen van een kapotte riolering uitgelegd en welke acties u kunt ondernemen om snel in te grijpen bij mogelijke problemen.

Symptomen van een defect riool identificeren

Er zijn diverse problemen die kunnen duiden op een defecte riolering. Hierbij kunnen er kleine problemen ontstaan zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, is er nog geen reden om te denken aan een defecte riolering. Als de problemen aanhouden, is het raadzaam om het riool te laten inspecteren.

Een bijkomend probleem bij verstoppingen is een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen rondom de afvoerputjes in het huis. Dit wijst ook op een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle gevallen van verstopping hebben een kapot riool als oorzaak. Indien u een kelder heeft, kunnen bij een kapotte riolering water of schimmel optreden in de kelder zelf of in de kruipruimte. In deze gevallen is een inspectie of reparatie noodzakelijk.

Wat resulteert in een kapotte riolering?

Er zijn meerdere redenen waarom een riool defect kan raken. Zowel interne als externe omstandigheden zijn hierbij van invloed. De slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan leiden tot problemen. Ook schade door slecht weer is een risicofactor. Bij een toename van druk op het riool kan dit resulteren in scheuren in het systeem.

Het riool kan losscheuren van de muur of binnenin barsten door spanning op het systeem. Wortelgroei en corrosie kunnen tevens zorgen voor een defect riool. In al deze omstandigheden is het aangeraden om een inspectie van het riool te laten uitvoeren voordat de reparatiewerkzaamheden beginnen.

Waarom is het goed om uw riool te laten onderzoeken?

Er zijn professionals met speciale hulpmiddelen om schade aan het riool op te sporen. Wanneer een rioolinspectie wordt uitgevoerd, wordt het duidelijk waar het probleem zich bevindt en welke stappen er moeten worden genomen. U kunt kiezen uit twee methoden voor een inspectie, namelijk met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een gespecialiseerde camera, de riooldetectiecamera, wordt ingezet om het riool te bekijken en problemen op te sporen. Het rookdetectie-apparaat in het riool spuit rook en controleert dan of deze op bepaalde locaties in de riolering verdwijnt. Waar de rook niet meer te zien is, kan dit mogelijk aanduiden waar een lekkage in het riool aanwezig is.

U kunt uw riool laten controleren of herstellen

Denkt u dat uw riool defect is? Of heeft u geregeld last van problemen met uw riolering?Wij ondersteunen u bij uw problemen! Bel Vak Loodgieter op 085 106 1251 en maak een afspraak. Wij zijn er voor u om u te helpen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1251

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Vak Loodgieter

Onze gekwalificeerde specialisten staan voor u klaar!


Bij Vak Loodgieter kunt u rekenen op een team van ervaren professionals die klaar staan om al uw loodgietersproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om lekkages, verstoppingen, dak- of rioolproblemen, wij bieden een snelle, efficiënte en duurzame oplossing.


Wij streven ernaar om hoogwaardige service te leveren tegen eerlijke prijzen. Uw tevredenheid staat centraal in alles wat we doen. Daarom gaan we verder dan alleen het oplossen van uw huidige problemen. We luisteren naar uw behoeften, bieden advies op maat en streven ernaar om langdurige oplossingen te bieden die voldoen aan uw verwachtingen.


Met Vak Loodgieter kiest u niet alleen voor vakmanschap, maar ook voor betrokkenheid en zorg voor uw tevredenheid.